Catégorie

Sauce de Soja

La sauce soja est un assaisonnement couramment utilisé dans la cuisine asiatique. Il est fabriqué à partir de graines de soja fermentées, de sel et d'eau, et possède une saveur salée et umami. Il existe différents types de sauce soja, selon le pays ou la région d'où ils proviennent. La sauce soja japonaise, également appelée shoyu, a souvent une saveur plus douce que la sauce soja chinoise, qui peut être plus salée et épicée. La sauce soja coréenne, également appelée gukganjang, a généralement une saveur plus riche et plus complète que les autres types de sauce. Utilisez la sauce soja comme marinade pour la viande, comme sauce pour les plats de nouilles ou pour parfumer les soupes et les ragoûts.
Valider tout sauce de soja

Sous-catégories

Tout Sauce de Soja

77 produits trouvés dans Sauce de Soja
€2 99
€1 35
€1 35
€3 35
€3 35
€3 45
€5 25
€3 29
€4 15
€3 95
€2 79
€6 75
€2 35
€1 55
€4 45
€8 99
€4 05
€5 59
€8 09
€10 25
€5 15

Wat is sojasaus?

Sojasaus wordt ook wel een gefermenteerde saus genoemd. Het wordt gemaakt van de sojaboon, geroosterd graan, water en zeezout. Alle sojasauzen krijgen tijdens het bottelen wat alcohol toegevoegd, daarom is het verstandig sojasaus altijd in de koelkast te bewaren. Er zijn verschillende soorten sojasaus verkrijgbaar, met allen een verschillende smaak. Sommigen denken dat de Chinese en Japanse niet zoveel verschil tussen zit, maar niets is minder waar.

Waarvoor gebruik je sojasaus?

Sojasaus wordt veel gebruikt in de Aziatische en Japanse keuken. In Europa kennen we sojasaus voornamelijk als toevoeging bij de sushi of gebruiken we het tijdens het koken. Sojasaus is een heerlijke zoutige saus die ons diner kan verrijken. Het is verstandig om sojasaus met mate te nuttigen, een sojasaus is over het algemeen behoorlijk zout en daarom niet voor iedereen geschikt.

Chinese sojasaus

De Chinese variant is milder en lichter van smaak. Hij wordt veel gebruikt in de keuken en heet Shengchou. Naast de lichte vorm, bestaat ook de donkere variant. Deze is iets dikker van structuur maar tevens iets minder zout. Deze saus wordt vaak op tafel gebruikt, doordat hij rijker van smaak is. Deze wordt ook wel Laochou genoemd.

Japanse sojasaus

Japanse sojasaus is gedeeltelijk afgekeken van de chinezen. Wel hebben ze er een eigen draai aan gegeven waar je niet omheen kunt. Zo is er de lichtere variant die vaak wordt gebruikt als smaakmaker in bijvoorbeeld heldere soepen. De donkere soja is iets minder zout en is populair om toe te voegen aan stoofschotels. Deze soja vind je ook voornamelijk terug in de supermarkt. Ook wordt deze soja gemengd met wasabi en is zo een heerlijke saus bij sushi.

Sojasaus bestellen bij Asian Food Lovers

Voor sojasaus ben je bij Asian Food Lovers, de online toko, aan het juiste adres! Als je vandaag nog voor 13.00 uur sojasaus besteld wordt deze de eerstvolgende werkdag nog geleverd! Wanneer je bestelling meer waard is dan €35,00, wordt je bestelling ook nog eens gratis verzonden!

Ben je van plan een uitgebreid Aziatische diner te bereiden? Dan hebben wij wellicht nog meer producten die je nodig zult hebben. Bekijk dan ook eens bijvoorbeeld de chilisauzen en andera Aziatische producten.