Catégorie

Sauces Pimentees

La sauce chili est une sauce épicée faite de piments, de sel et parfois d'autres ingrédients comme l'ail, les oignons et le vinaigre. Il est largement utilisé dans la cuisine asiatique comme assaisonnement, trempette ou marinade et peut être utilisé pour donner aux plats un bon coup de fouet épicé. Il existe différents types de sauces pimentées sur le marché, selon le pays ou la région d'où elles proviennent. Certaines sauces pimentées sont plus sucrées, tandis que d'autres sont plus épicées ou plus salées.
Valider tout sauces pimentees

Sous-catégories

Tout Sauces Pimentees

103 produits trouvés dans Sauces Pimentees
€5 15
€4 69
€4 69
€35 95
€6 15
€2 15
€5 59
€2 89
€5 25
€5 39
€2 55
€3 05
€5 75
€6 85
€3 59
€5 39
€5 59
€5 39
€7 05
€5 59

Chilisaus

Chilisaus is in veel gezinnen niet weg te denken uit de voorraadkast! De smaakvolle Aziatische saus pept veel gerechten en lekkernijen op waardoor je geniet van een zeer smaakvolle maaltijd of snack. Een chilisaus die veel voorkomt in het assortiment op AsianFoodLovers is de Sriracha chilisaus. Deze traditionele saus komt oorspronkelijk uit Si Racha, een stad in Oost-Thailand.

De scherpte van de saus is waar deze chilisaus om bekend staat. Sriracha werd veel gebruikt in lokale visrestaurants, maar werd steeds populairder en is inmiddels echt een onderdeel van de Aziatische keuken geworden. Ingrediënten die veel van de chilisauzen bevatten zijn onder andere:

    • Chili 
    • Azijn
    • Suiker
    • Zout
    • Knoflook

Waar eet ik chilisaus bij?

Smaken verschillen natuurlijk. De een gebruikt chilisaus als dip bij chips, de ander kookt er mee en weer een ander gebruikt het als marinade. Door de vrij scherpe smaak van chilisaus past het erg goed bij vleesgerechten en gerechten met zeevruchten, maar ook bij rijst- en noedelgerechten is chilisaus een goede toevoeging. De Sriracha saus is goed te herkennen aan de vrolijk gekleurde dopjes.

Ben je niet zo’n fan van pittige sauzen? Er zijn ook verschillende varianten van de zoete chilisaus verkrijgbaar! Deze ken je bijvoorbeeld van de loempiakraam. De zoete chilisaus is wat lichter van kleur en ziet er tevens wat meer oranje uit. Voor welke ga jij? (We hebben ook verrukkelijke andere sauzen in ons assortiment zoals sojasaus!)

Chilisaus bestellen bij Asian Food Lovers

Bestel jij ook je Aziatische specialiteiten bij Asian Food Lovers, de online toko? Dan profiteer je altijd van de laagste prijzen. Daarnaast betaal je ook helemaal niks voor levering wanneer de waarde van je bestelling meer dan €35,- is. En bestel je vandaag voor 13.00 uur dan gaan we meteen aan de slag met inpakken waardoor je order nog vandaag wordt verzonden. Jij zit dus morgen al een zalig Aziatisch diner. Smakelijk!