Catégorie

Tamarin

Le tamarin est un ingrédient courant dans la cuisine asiatique. Les longues gousses du tamarinier contiennent une pulpe aigre-douce qui est utilisée pour faire des sauces et des marinades. La saveur du tamarin ajoute une belle acidité à votre plat.
Valider tout tamarin

Tout Tamarin

4 produits trouvés dans Tamarin
-20%
€3 04€ 3,79
-20%
€3 16€ 3,95
€2 45

Tamarinde

Wat is tamarinde?

Tamarinde behoort tot de vlinderbloemen familie en is een soort tropische boom. De tamarinde boom is geschikt voor bijna alle soorten grond, behalve zure grond. De boom heeft veel tijd nodig om te groeien maar als de tamarinde goed aanslaat kan de boom lange tijd droogte en de hete zon verdragen.

Waar komt tamarinde vandaan?

Tamarinde komt oorspronkelijk uit Oost-Afrika, maar de boom komt veel voor in India. In India werdt de tamarinde  boom over alle tropische gebieden verspreid en wed de boom als sier- en nuttige plant gecultiveerd.

De tamarinde boom kan tot wel 25 meter hoog worden en blijft voornamelijk groen. De bladeren van de tamarinde boon groeien zeer afwisselend en worden zo een 5 tot 15cm lang. De deelblaadjes van de boom worden ongeveer 2cm lang en hebben een grijsgroene kleur. De tamarinde laat ook kleine gele bloemen zien.

Met tamarinde koken

De vruchten van de tamarinde  boom zijn lange, bruine peulvruchten waarin de ovale zaden ingebed liggen in zurig smakend vruchtvlees.

Van de pulp van het vruchtvlees wordt tamarindesiroop bereid, waar later frisdrank uit wordt gemaakt. De pulp van de tamarinde wordt ook veel gebruikt in verschillende sauzen zoals worcestersaus en is een belangrijk ingrediënt in de Aziatische keuken. Tamarinde wordt veel gebruikt in recepten zoals pad thai en verschillende curry’s.

Tamarinde bestellen bij Asian Food Lovers

Tamarinde kun je bij Asian Food Lovers als peulvrucht en kruidenpasta kopen. Wij hebben ook verschillende producten waarin tamarinde in is verwerkt. Bestel vandaag nog voor 13.00 uur en krijg je bestelling de eerstvolgende werkdag geleverd! Is de totale bestelwaarde hoger dan €35,00? Dan wordt je bestelling ook nog eens gratis verzonden!

Ga je binnenkort een lekker Aziatisch diner bereiden? Dan hebben wij wellicht nog meer producten die je nodig zult hebben. Bekijk dan ook eens ons assortiment Groente en fruit of Rijstproducten!