Catégorie

Lentilles

Les lentilles sont une source fantastique de protéines naturelles et sont disponibles en différentes couleurs, comme les lentilles rouges et jaunes. Avant de procéder à une préparation de lentilles, il faut presque toujours les faire tremper pendant un certain temps. La soupe aux lentilles rouges est un plat savoureux que vous pouvez préparer avec des lentilles. Mais les lentilles sont également un ajout délicieux dans une salade.
Valider tout lentilles

Tout Lentilles

8 produits trouvés dans Lentilles
€3 29
DLUO -50%
€1 53€ 3,05
€2 69
€2 55

Linzen

Eet jij wel eens linzen? Het is namelijk een fantastische bron van plantaardige eiwitten en kan daardoor heel goed dierlijke eiwitten in je dieet vervangen! Linzen zijn er in verschillende soorten en maten en je kunt er bijvoorbeeld heerlijke soepen mee maken. We zullen je een beetje op weg helpen.

Wat zijn linzen?

Linzen vallen onder de noemer peulvruchten maar feitelijk zijn het de zaden van de linzenplant. Gelooft wordt dat de eerste linzen uit Zuidoost-Azië komen, echter is dat nooit onomstotelijk bewezen. Feitelijk kunnen linzen overal verbouwd worden, als het maar warm genoeg is. In Nederland kan dit bijvoorbeeld ook in kassen. Linzen groeien in peulen en bestaan in 4 varianten: zwart, groen, geel en rood. Doorgaans zijn ze gedroogd te verkrijgen en moet je ze even weken voordat je ze gaat verwerken in je gerecht. Doorgaans is 4 uur weken meer dan voldoende om de linzen lekker zacht te maken.

(gezondheids)Voordelen van linzen

Linzen zijn enorm voedzaam en rijk aan voedingsvezels, aminozuren en antioxidanten. Daarnaast zijn linzen relatief caloriearm. Dus probeer je te letten op het aantal calorieën dat je dagelijks eet, dan zijn linzen wellicht een goede aanvulling op je dagelijkse voeding. Ook bevatten linzen veel vitamines, mineralen en complexe koolhydraten.

Gerechten met linzen

Linzen zijn vooral erg lekker in soepen in curries en in salades. Probeer bijvoorbeeld eens deze rode linzen soep of deze Marokkaanse Harira!

Bestellen bij Asian Food Lovers

Ook een mooie voorraad aan linzen in huis halen? Dat doe je nu supereenvoudig via Asian Food Lovers! Bestel het simpel online en ook jij kunt snel genieten van heerlijke linzengerechten!