Catégorie

Cumin

Cette poudre fine est obtenue en séchant et en broyant les graines de la plante de cumin. Le cumin est une épice courante dans la cuisine du Moyen-Orient. Mais le cumin est aussi régulièrement utilisé dans la cuisine asiatique, souvent en combinaison avec d'autres épices. Par exemple, il fait généralement partie de la poudre de 5 épices chinoises.
Valider tout cumin

Tout Cumin

5 produits trouvés dans Cumin
€14 75
-20%
€1 80€ 2,25
€1 79

Wat is komijn?

Komijn is een plant die afkomstig is uit de schermbloemenfamilie. Deze plant wordt gebruikt als specerij met een lichte nootsmaak en is afkomstig van een plant met fijne smalle blaadjes die op venkel lijken. De komijnplant zelf heeft dunne stengels die tot wel 30cm hoog kunnen worden en witte of lila bloemen kunnen krijgen. De zaden van de komijnplant zijn eigen een splitvrucht net als andere schermbloemen zoals karwij.

Waar komt komijn vandaan?

Komijn is afkomstig uit Iran, Syrie, India en Turkije. Komijn groeit het best in een zanderige, gedraineerde bodem in een gebied met een warm klimaat zoals bijvoorbeeld aan de kust van de Middellandse Zee. Hoewel het warme klimaat zeker de komijnplant ten goede komt is het geen vereiste.

Het woord komijn is afgeleid van het Arabische woord kammün. Gemalen komijnzaad staat in Nederland ook wel bekend als ‘djinten’ of ‘djintan’, welke afkomstig is van de Indonesische naam voor komijn ‘jintan’.

Met komijn koken

Met name de zaadjes van komijn worden gebruikt om mee te koken. Deze hebben namelijk een zeer sterk aroma dat zich beter naar voren komt wanneer je ze voor het koken in een droge pan roostert en kneust.

Verder speelt ook het oliegehalte van komijn een rol, hoe hoger het oliegehalte, hoe beter de kwaliteit van de komijn. Hierin is onderscheid tussen twee verschillende soorten komijn namelijk Safed en Kala. Safed is de meest bekende soort komijn en is wit van kleur. Kala is een soort komijn die een peperachtige smaak heeft.

Komijn wordt in veel verschillende soorten gerechten gebruikt. Zo kun je de specerij gebruiken in de kerrie, kip tandoori, tajines, couscous en chili con carne. Komijn wordt ook veel gebruikt in bijvoorbeeld Komijnekaas en chorizoworst.

Komijn bestellen bij Asian Food Lovers

Ook voor komijn ben je bij Asian Food Lovers aan het juiste adres! Bestel je voor 13.00 uur? Dan wordt de bestelling de eerstvolgende werkdag bij je thuis geleverd. En is je bestelling meer waar dan €35,00? Dan wordt het ook nog eens gratis verzonden!

Op zoek naar andere producten uit de Aziatische keuken? Bekijk dan ook eens ons assortiment Rijstproducten of Olie en azijn!