Catégorie

Bambou

Le bambou ou plutôt les pousses de bambou sont des morceaux de bambou non mûrs, qui constituent un ajout savoureux aux plats du wok, entre autres. Dans cette catégorie, vous trouverez différentes formes et variétés de bambou, comme les bandes de bambou, les tranches de bambou et les pointes de bambou.
Valider tout bambou

Sous-catégories

Tout Bambou

18 produits trouvés dans Bambou
€1 99
€1 99
€3 29
€2 99
€3 25
€2 99
€1 75
€5 05
€3 15
€4 79
€4 69
€2 39
€2 39
€1 85

Wat is Bamboe?

De bamboescheut is de jonge uitloper van de bamboeplant en is een soort gras. Net als andere grassen slaat de bamboe zijn wortels in de grond op. Hierdoor kan het snel boven de grond uitlopen wanneer de omstandigheden gunstig zijn. Bamboe is dan ook een snel groeiende plant.

Is bamboe eetbaar?

De scheuten van de bamboe  zijn eetbaar en hebben een frisse, knapperige smaak. De scheuten worden gekookt en in blik of pot bewaard. Een aantal Chinese restaurants doen er een paar door de groentegerechten. Bamboescheuten worden voornamelijk gebruikt in de Aziatische keuken, in het bijzonder de Chinese en Indonesische keuken. In de Nederlandse keuken zal je de bamboescheuten niet snel tegenkomen tenzij er een buitenlandse of exotische maaltijd op de planning staat.

Hoe gebruik je bamboe?

Bamboescheuten die zijn ingeblikt kun je direct gebruiken, bijvoorbeeld in een koude salade. De scheuten van de bamboe worden voornamelijk in groentegerechten en roerbak gerechten gebruikt. Maar je kunt de bamboescheuten ook prima gebruiken in gerechten waar ook fruit in wordt gebruikt. Als je bamboe aan het einde van de kooktijd slechts even mee verwarmd dan blijven ze heerlijk knapperig. Verder kun je bamboescheuten ook prima als bijgerecht opdienen bijvoorbeeld gesmoord, of gegratineerd met een kaassaus. Wanneer je verse bamboescheuten tot je beschikking hebt kun je deze ook frituren.

Bamboe bestellen bij Asian Food Lovers

Voor bamboe ben je bij Asian Food Lovers aan het juiste adres! Als je vandaag nog voor 13.00 uur je bamboe besteld wordt deze de eerstvolgende werkdag nog geleverd! Wanneer je bestelling meer waard is dan €35,00, wordt je bestelling ook nog eens gratis verzonden!

Nog meer nodig voor je Aziatische diner binnenkort? Dan hebben wij wellicht nog meer producten die je nodig zult hebben. Bekijk dan ook eens bijvoorbeeld ons assortiment noedels en instant noedels of peulvruchten en zaden !