Catégorie

Champignons

Dans cette catégorie, vous trouverez différents types de champignons (asiatiques) tels que le Shiitake et le Black Fungus. Le shiitake est un ingrédient courant de la cuisine japonaise et doit être trempé avant d'être transformé en soupe Miso, par exemple. Le terme "shiitake" fait d'ailleurs référence au type d'arbre (shii) sur lequel pousse le champignon (take).
Valider tout champignons

Sous-catégories

Tout Champignons

10 produits trouvés dans Champignons

Shiitake online bij Asian Food Lovers

Opzoek naar Shiitake? Dan ben je bij Asian Food Lovers aan het juiste adres! Shiitake en andere paddenstoelen zijn in onze webshop al verkrijgbaar vanaf €2,19. Shiitake is een eetbare paddenstoel die voornamelijk voorkomt in China en Japan. De shiitake paddenstoel groeit op harde houtsoorten, en wordt gedroogd voor de verkoop. Door het drogen van de shiitake krijgt deze nog een betere smaak. De shiitake is erg gezond, de paddenstoel is namelijk eiwitrijk, bevat vitamine B maar ook C en is bloeddruk- en cholesterol verlagend. Een leuk weetje over de shiitake is dat deze in China ook wel “Xiang Gu” genoemd wordt, dit betekend “goed ruikende paddenstoel”.

Koken met Shiitake

Shiitake spreek je uit als “sjie-ie-taake” en wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken. Roerbakken en wokken zijn veel gebruikte methodes om shiitakes te bereiden. Shiitakes nemen graag olie of vet op, daarom hoef je daarvan weinig te gebruiken. Als je de shiitake beetgaar wilt maken, moet je deze ongeveer 4 tot 6 minuten bakken. Shiitake kan gebruikt worden in veel verschillende en uiteenlopende gerechten. Er kan bijvoorbeeld Shiitake pasta en Shiitake soep gemaakt worden. Wat veel mensen niet weten is dat shiitake ook heerlijk gegrild kan worden op de barbecue én zelf gefrituurd kan worden. Let bij het frituren er wel op dat de Shiitake niet direct in aanraking komt met de olie, dit kan er namelijk voor zorgen dat de shiitake zompig wordt in plaats van krokant.

Asian Food Lovers is dé online toko met meer dan 2500 Aziatische producten. Naast shiitake hebben wij in ons assortiment dus nog veel meer authentieke Aziatische ingrediënten uit de Aziatische keuken.

Heb je de Shiitake gevonden waar je naar opzoek was? Voeg deze dan toe aan je winkelmandje en verzend vóór 13:00 uur, dan wordt je bestelling dezelfde dag nog verzonden! Heb je vragen over de shiitake? Bel ons dan vrijblijvend op 045-5338233.