Catégorie

Mais

Le maïs est l'une des cultures les plus répandues dans le monde. Les jeunes épis de maïs sont souvent utilisés dans la cuisine asiatique. Vous les incorporez dans un plat sauté, par exemple.
Valider tout mais

Tout Mais

2 produits trouvés dans Mais
2 produits trouvés dans
-20%
€1 32€ 1,65
-20%
€2 16€ 2,69

Mais

Mais wordt vaak gegeten als groente, maar is eigenlijk een graansoort. De variant die wij vaak eten staat bekent als suikermais. In de winkel is mais in verschillende vormen terug te vinden zoals maiskolven, korrels in pot of blik, cornflakes, maïzena en popcorn.

De oorsprong van mais

Oorspronkelijk komt mais uit Midden-Amerika, waar het gewas duizenden jaren geleden veredeld werd tot grotere en voedzamere kolven mais door de oorspronkelijke bewoners. Er werd gezocht naar de lekkerste en grootste kolven om de mais mee voort te planten. Columbus nam het maisplantje mee terug naar Spanje nadat hij Amerika ontdekte in 1492. Door het warme klimaat in Spanje deed het maisplantje het erg goed, maar voor de koudere klimaten in Europa werd de mais verder veredeld totdat de plant het ook steeds beter ging doen.

Mais gebruiken

Mais kan op verschillende manier worden gebruikt als voedsel:

  • Maismeel wordt veelal gebruikt om tortilla’s en maisbrood te maken.
  • Cornflakes wordt ook van mais  gemaakt.
  • Maizena is een vorm van maiszetmeel dat als bindmiddel voor sauzen, soepen en pap wordt gebruikt.
  • Maisolie gebruikt men als tafelolie.
  • Polenta, een soort pap, wordt van maismeel gemaakt.
  • In de Verenigde Staten wordt mais ook gebruikt om whisky van te maken. Een traditionele bourbon moet minimaal 51% mais bevatten
  • Pofmais is wat wij gebruiken om popcorn van te maken. De mais wordt droog verhit in een pan en doordat het vocht in de korrel zich uitzet poft het.

Mais kopen bij Asian Food Lovers

Bij Asian Food Lovers kun je terecht voor verschillende mais producten zoals popcorn, maischips, maiskolfjes, maiszetmeel, maismeel en maisolie. Al deze producten kun je zeer gemakkelijk bestellen en doe je een bestelling voor 13.00 uur? Dan wordt je bestelling al op de eerstvolgende werkdag geleverd.

Op zoek naar iets anders? Bekijk dan ook eens ons assortiment Noedels.