Catégorie

Beurre de Cacahuètes

Le beurre de cacahuète est une pâte à tartiner populaire fabriquée à partir de cacahuètes moulues. En plus d'être délicieux sur le pain, il permet de préparer les sauces les plus savoureuses. De plus, le beurre de cacahuètes est une bonne source de protéines et de graisses saines, ce qui signifie que vous pouvez en manger souvent, sans culpabilité.
Valider tout beurre de cacahuètes

Tout Beurre de Cacahuètes

3 produits trouvés dans Beurre de Cacahuètes
€3 25
€4 59

Pindakaas

Pindakaas, een voedingsmiddel gemaakt van zeer fijn gemalen pinda’s, was oorspronkeljik een bijproduct van de productie van pindaolie en komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. Pindakaas is erg populair als broodbeleg in Nederland, Canada, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Is pindakaas gezond?

Pindakaas is rijk aan plantaardige vetten, eiwitten, vitamines B1, B3, linolzuur, inositol en resveratrol. Het eten van ongezouten pinda’s verlaagt het LDL-cholestrol en vermindert daardoor de kans op hartziekten. Het effect komt voornamelijk door de hoeveelheid onverzadigde vetten die in noten en pinda’s zitten.

Leuke weetjes over pindakaas

Hieronder lees je een aantal leuke weetjes over pindakaas:

  • 1. De pinda behoort niet tot de notenfamilie maar juist tot de peulvruchtenfamilie, net als erwten, bonen en linzen.
  • 2. Pindakaas is in 1890 uitgevonden door een dokter uit St. Louis.
  • 3. Pindakaas bestaat voor gemiddeld 40% uit vet. Dit zijn wel gezonde en onverzadigde vetten
  • 4. Pindakaas wordt in Amerika en Canada peanutbutter genoemd. Deze benaming mocht niet doorgevoerd worden in het Nederlands omdat de naam ‘boter’ namelijk verwees naar de enige echte roomboter.
  • 5. Wanneer je last hebt van arachibutyrofobie ben je bang dat pindakaas aan je gehemelte blijft plakken.
  • 6. Pindakaas werd in 1896 geïntroduceerd als eerste vervanger voor vlees.
  • 7. Voor een pot van 500 gram pindakaas zijn er ongeveer 1.100 pinda’s nodig.

Pindakaas merken

Bij Asian Food Lovers vind je pindakaas van het merk PCD. Deze pindakaas  bevat het hoogste percentage pinda’s van alle verkrijgbare pindakaas merken op de markt. De pinda’s worden verwerkt onder de hoogste hygiëne-eisen en milieunormen. U bent dus verzekerd van een eersteklas product die ontzettend lekker smaakt en heerlijk smeuïg is!

Pindakaas bestellen bij Asian Food Lovers

Asian Food Lovers verkoopt pindakaas van het merk PCD  en is super makkelijk te bestellen. En wanneer je een bestelling doet voor 13.00 uur op een werkdag wordt je bestelling op de eerstvolgende werkdag al afgeleverd!

Op zoek naar iets anders? Bekijk dan ook eens ons assortiment kokosproducten.