Catégorie

Mortiers

Vous recherchez un mortier solide pour composer vos propres mélanges d'épices ? Des petits mortiers, au groet noir, mortiers de pierre dans lesquels vous pouvez faire des boemboes et autres pâtes illimitées. La bonne nourriture commence par les éléments de base et vous pouvez les préparer vous-même dans l'un de nos mortiers.
Valider tout mortiers

Tout Mortiers

8 produits trouvés dans Mortiers
€8 15
€33 95
€53 95
€69 25
€29 95

Wat is een vijzel?

De vijzel wordt al eeuwenlang in de keuken gebruikt voor het vermalen en vermengen van kruiden en specerijen. Een vijzel bestaat uit een beker en stamper, de beker is van een hard materiaal gemaakt zoals graniet, metaal, aardewerk, hout of zelfs kristal. De binnenkant hoort ruw te zijn zodat de kruiden en specerijen door de stamper tegen de rand gemalen en gemengd worden. De binnenkant van de vijzel zorgt voor een wrijving en zorgt ervoor dat de kruiden niet gaan ronddraaien.

Waarvoor gebruik je een vijzel?

Een vijzel wordt veelal gebruikt om kruiden en specerijen te vermalen. Maar daarnaast kan een vijzel ook gebruikt worden voor het vermalen van verse kruiden tot een pasta. Zo kan je eenvoudig een pesto of guacamole maken. Zorg ervoor dat je de vijzel maximaal tot de helft vult.

Een vijzel kopen, waar moet je op letten?

Niet elke vijzel werkt even prettig en hoewel ze er mooi uitzien werken ze niet allemaal hetzelfde. Let er bij het kopen van een vijzel op dat je een vijzel kiest die niet te poreus is, hierdoor kunnen namelijk kruiden achterblijven. Probeer glazen vijzels ook te vermijden, want hoewel deze er leuk uitzien hebben ze eigenlijk alleen maar nadelen. Ga het liefste voor een zware vijzel, zoals graniet. Door het gewicht blijft de vijzel op zijn plek tijdens het vermalen en graniet is niet poreus en neemt dus geen smaken op. Een marmeren vijzel werkt ook heel goed, maar deze zijn vaak duurder.

Een vijzel bestellen bij Asian Food Lovers

Voor een vijzel ben je bij de online toko Asian Food Lovers aan het juiste adres! Als je vandaag nog voor 13.00 uur je vijzel besteld wordt deze de eerstvolgende werkdag nog geleverd! Wanneer je bestelling meer waard is dan €35,00, wordt je bestelling ook nog eens gratis verzonden!

Nog meer nodig voor je Aziatische diner binnenkort? Dan hebben wij wellicht nog meer producten die je nodig zult hebben. Bekijk dan ook eens bijvoorbeeld de andere kookgerei en andere Aziatische producten en nonfood producten.